Ik leer leren.

Ik leer leren is er voor kinderen vanaf groep zeven tot kinderen in de eerste jaren van de middelbare school.

 

Ik Leer Leren is een training die erop gericht is kinderen te helpen met leren

Ik leer leren

 

Geïnteresseerd? U bent van harte welkom om

een afspraak te maken.

      Bel naar Telefoonnummer: 0629065999

 

 Wat is Ik leer leren?

Wat leer je bij Ik leer leren?

Ik leer leren is een training die erop gericht is kinderen te helpen met leren. Anders dan bij bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding is Ik leer leren niet gericht op de inhoud van de vakken, maar op hoe je het beste kan leren. En welke voorwaarden er nodig zijn om op de juiste manier te leren.

 

Voor wie is Ik leer leren?

Ik leer leren is er voor kinderen vanaf groep zeven tot kinderen in de eerste jaren van de middelbare school.

Kinderen met faalangst kunnen baat hebben bij Ik leer leren, maar ook hoogbegaafde kinderen of kinderen in het tweede jaar van havo of vwo die merken dat het leren niet meer zo goed gaat als voorheen.

 

Bij Ik leer leren leer je wat je leerstijl is. Iedereen heeft een eigen talent. Samen kijken we naar hoe je dat talent zo goed mogelijk kan inzetten bij het leren.

 

Er zijn verschillende manieren  om te leren. Bij Ik leer leren kijken we samen

 naar welke manier het beste bij jou past. Wat heb je nodig om zo goed mogelijk te kunnen leren en wat juist niet, wat voor soort leerder ben jij?, wat maakt het leren leuker? Allerlei tips om duidelijkheid te krijgen wat voor jou de beste strategie is om het leren leuker te maken.

 

Wanneer het je niet (meer) lukt om te leren, kunnen er verschillende dingen in de weg zitten. Bijvoorbeeld faalangst, spanning, motivatie/ concentratieproblemen. Tijdens de training komen we samen tot een oplossing om daar op een goede manier mee om te gaan.

 

Daarnaast is er binnen Ik leer leren aandacht voor plannen en organiseren. En dan niet alleen van je huiswerk en taakopdrachten, maar ook van vrije tijd.  Na elke training bespreken we met elkaar wat er goed gelukt is en waar we nog aan willen werken.